Wednesday, October 19, 2011

Interview Of The Day: D7

Γιώργος Παγίδας - Νίκος Σέλας - Σπύρος Σέλας - Άρης Βλασερός (από αριστερά προς τα δεξιά)
Ένα βράδυ από αυτά που βαριέσαι πραγματικά και δε θες να βγείς από το σπίτι μια παρέα φίλων με τράβηξε από την άνεση του καναπέ για να πάμε στο Ghosthouse να δούμε μια άγνωστη σε εμένα μπάντα με το "μουσικό" όνομα D7. Αυτή η συγκυριακή έξοδος με οδήγησε στο να ανακαλύψω μία από τις πιο γκρουβάτες μπάντες της Αθήνας με φοβερό δικό της αγγλόφωνο υλικό και με εμφανείς επιρροές που από Placebo, U2 και Coldplay (στα δικά  μου τουλάχιστον αυτιά) που πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες μπάντες του είδους. Αν σε όλα τα προηγούμενα προσθέσεις και έναν "τρελλαμένο" drummer οπτικοακουστική απόλαυση, έναν stick to the line μπασίστα και έναν frontman / κιθαρίστα που ξέρει καλά πως να σε κάνει να περάσεις καλά - το μίγμα είναι εκρηκτικό! Αυτή είναι η συνέντευξη των D7 στο Schooldrivers.gr και το SchoolMates!

Kay Darens: Πείτε μας λίγα λόγια για τη μπάντα, πως σχηματιστήκατε, τι παίζετε κτλ.
D7: Οι D7 σχηματίστηκαν το 2000 από τον τραγουδιστή τους Νίκο Σέλα και τον αδερφό του και drummer Σπύρο Σέλα. Μετά από χρονια και αλλαγές μελών του συγκροτήματος καταλήξαμε στο τωρινό μας σχήμα που απαρτίζεται από τους:
  • Κιθάρα/Τραγούδι: Νίκος Σέλας
  • Drums: Σπύρος Σέλας
  • Κιθάρα: Άρης Βλασερός
  • Bass: Γιώργος Παγίδας
Η αφορμή για την ίδρυση του συγκροτήματος ήταν η τρελα κάποιον πιτσιρικάδων να παίζουν rock μουσική και να κάνουν party με την παρέα τους.

KD: Ποιες οι επιρροές σας και τι θέλετε να πετύχετε μέσα από τη μουσική σας?
D7: Οι επιρροές μας είναι κυρίως μεγάλα ξένα συγκροτήματα όπως Nirvana, Metallica,U2, Muse, Tool, DreamTheater, Pink Floyd και ελληνικά συγκροτήματα όπως τα Ξύλινα Σπαθιά, οι Τρύπες και άλλοι. Μέσα από όλες της επιρροές που έχουμε προσπαθούμε να μπερδεύουμε αυτά τα ακούσματα με δικες μας ιδέες και έτσι να βγάζουμε κάτι με το δικό μας χρώμα και χαρακτήρα.



KD: Περισσότερα covers ή περισσότερα originals στο ζωντανό σας πρόγραμμα? Τι θα δώ σε ένα live σας ως θαμώνας?

D7: Δυστυχώς στα live μας παίζουμε πολλά covers και λιγότερα δικά μας κομμάτια.προσπαθούμε όμως να μαθαίνει ο κόσμος τα κομμάτια μας και έτσι σιγά σιγά στο να παίζουμε μονο δικά μας κομμάτια.

KD: Έχετε κάποιο δισκογραφικό πλάνο στα άμεσα σχέδια της μπάντας? Πως σκέφτεστε να διαθέσετε το υλικό σας στο κοινό?

Ασφαλώς και έχουμε απλώς μας έχουν κολλήσει οι οικονομικές απαιτήσεις που έχουν οι δισκογραφικές και τα studio και έτσι σε αυτό το κομμάτι έχουμε μείνει πίσω και ασχολούμαστε περισσότερο με τα live. Ελπίζουμε να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα και να διαθέσουμε τα κομμάτια μας και ως ψηφιακή μορφή μέσω internet αλλα και σε cd.

Αυτό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου οι D7 θα είναι μαζί μας στο live μας στο Ghosthouse (Λεπενιώτου 26, Ψυρρή)! Έλάτε να τους δούμε παρέα! Περισσότερα για το event: http://www.facebook.com/event.php?eid=234569566601578

Δείτε τους ζωντανά αυτό το Σάββατο 29 Οκτωβρίου μαζί μας στο Ghosthouse (Λεπενιώτου 26, Ψυρρή) όπου ανοίγουν την τελευταία συναυλία μας για τον Οκτώβριο! Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00 και οι D7 βγαίνουν αυστηρά στις 23:00 (be there and support them!).  More info: http://www.facebook.com/event.php?eid=225147847550111
Facebook

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Με Ποια Κριτήρια Επιλέγετε Σε Ποιο Live Θα Πάτε Σήμερα (με σειρά προτεραιότητας)