Monday, October 26, 2009

ΑΙ 2 ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ...Αχ αυτό το ΑΙ2 τι μας κάνει!

Όσοι είχατε την τύχη να βρεθείτε στο GHOST HOUSE την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από νωρίς - είναι σίγουρο ότι θα μετράτε έναν ακόμα κοιλιακό στο super fit body σας ή απλά ο ενιαίος θα έγινε διπλός!

Γιατί;!

Μα με το Γιώργο Χατζηπαύλου να βάζει μπρός τη μίζα του σχολικού και ένα σύσσωμο, ασφυκτικό GHOST HOUSE να πάλλεται από τα γέλια μαζί μας με το σπαρταριστό του χιούμορ - δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς!


Μα ποιός είναι ο Γιώργος Χατζηπαύλου;


Ο Γιώργος Χατζηπαύλου (1977-) θεωρείται μία από τις ηγετικές μορφές στο χώρο του ελληνικού stand-up comedy και έγινε ευρέως γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις τηλεοπτικές εκπομπές Σκερτσάκια (ΑΝΤ1), Σφηνάκια (ALPHA) και Κάτι Ψήνεται(ALPHA).

Γεννήθηκε στη Λιβαδειά στις 3 Αυγούστου του 1977. Εκεί παραμένει μέχρι τα 18 του χρόνια, οπότε και μετακομίζει στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα διαφήμισης και marketing. Εργάζεται για 10 χρόνια ως κειμενογράφος σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες (JWT, GEO Y&R, RED CELL), ενώ παράλληλα, αναζητώντας μια καλλιτεχνική ενασχόληση ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική και γράφει χιουμοριστικά κείμενα τα οποία παρουσιάζει αυστηρά σε κλειστό κύκλο.

Το 2001 ξεκινά η ενασχόλησή του με το stand up comedy. Η αφορμή είναι η παράσταση Νύχτες Κωμωδίας που βλέπει στο Κέντρο Λόγου και Tέχνης, η οποία του κινεί το ενδιαφέρον να ασχοληθεί επαγγελματικά με το stand up comedy και να παρουσιάσει τη δουλειά του δημόσια. Σύντομα περνάει από οντισιόν στις Νύχτες Κωμωδίας και εντάσσεται γρήγορα στο δυναμικό του μοναδικού εως τότε comedy club στην Αθήνα.

Το 2003 αποφασίζουν μαζί με το Σίλα Σεραφείμ να συστήσουν ένα δικό τους κωμικό σχήμα κι έτσι προκύπτει μία συνεργασία 3 ετών με το House of Art. Οι παραστάσεις του διδύμου στο House of Art σημειώνουν εξαιρετική επιτυχία και το 2006 δέχονται πρόταση από τον ΑΝΤ1 να συμμετάσχουν στη δημιουργία ενός σκετς σόου, με τίτλο "Σκερτσάκια", στα οποία εκτός από συμμετοχή ως ηθοποιός, έχει και την επιμέλεια των κειμένων μαζί με το Σίλα. Η εκπομπή πηγαίνει καλύτερα από το αρχικά προσδοκώμενο, πετυχαίνοντας μεγαλύτερη τηλεθέαση ακόμη και από το σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Δυό Μέρες Μόνο", το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούνταν φαβορί της σεζόν. Την επόμενη χρονιά (2008) τα "Σκερτσάκια" αλλάζουν όνομα σε "Σφηνάκια" και φιλοξενούνται από την τηλεόραση του Alpha. Παράλληλα, το δίδυμο συνεχίζει τις παραστάσεις σε θέατρα εντός και εκτός Αθήνας.

Το 2007 μεταφέρει μαζί με το Σίλα την παράσταση "Stand Up Comedy" στο Θέατρο Γιώργος Κιμούλης. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου το είδος αυτό παρουσιάζεται μόνιμα από μία θεατρική σκηνή και το πείραμα πετυχαίνει. Έτσι από το 2008 μέχρι και σήμερα, μόνιμη στέγη των παραστάσεων τους αποτελεί το Θέατρο Παραμυθίας.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων που ασχολείται με το θέατρο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση έχει δουλέψει σε διάφορες παραγωγές. Παρόλα αυτά θεωρεί ως βασική του καλλιτεχνική ενασχόληση το stand up comedy.

Τι σχέση έχει με τους Kay & SchoolDrivers;

Ο Γιώργος σε αντίθεση με ερωτήματα που διατυπώθηκαν στο live σε μορφή σχολιασμού, δεν είναι μέλος της μπάντας - αν και θα είχε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον η εκδρομή μαζί του! Το σίγουρο είναι όμως ότι είναι ένας καλός πλέον φίλος και πάνω από όλα η σχέση μας μαζί του είναι αλληλοσεβασμού ως πρός αυτό που παρουσιάζει και παρουσιάζουμε. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως ακόμα μια φορά για την φιλικού χαρακτήρα παρουσία του στην πρεμιέρα μας!

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΩ;

Μα που αλλού?! Στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ φυσικά - όπου μαζί με το Σεραφείμ Σίλα από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και κάθε ΠαρασκευοΣάββατο στις 10:30 μέχρι και το ΠΑΣΧΑ θα είναι εκεί να μας χαρίσουν για δέυτερη χρονιά την επιτυχία του ΑΙ 2 ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ, ενός super comedy show που στηρίζει την υπερπαραγωγή του σε ένα μεγαλειώδη εξοπλισμό 2 μικροφώνων και ενός προβολέα!

ΑΙ 2 ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ starring ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ - ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΙΛΑΣ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 27 ΚΑΙ ΜΥΚΑΛΗΣ - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Ο Kay & οι SchoolDrivers θα είναι εκεί... ΕΣΕΙΣ?!
Facebook

1 comments:

Maria Souni said...

ti gamatos tipas pou einai o Xatzipavlou... mou arese panta sto Ghost house pou ton eida apla ton latrepsa!

Post a Comment

Popular Posts

Με Ποια Κριτήρια Επιλέγετε Σε Ποιο Live Θα Πάτε Σήμερα (με σειρά προτεραιότητας)