Wednesday, October 5, 2011

Interview Of The Day: MPLIAX 166


MPLIAX 166 - From right to left: Alex Lazarides, Lefteris Giannaros, George Cloud Manolopoulos
Οι νεότεροι τους γνωρίσατε μέσα από την επιτυχία τους Σουβλάκι Με Πίτα και τη διασκευή τους στο Φιλί των Vegas, οι πιο ψαγμένοι συνάντησατε τον Εθνικό τους Emo όσο surf-άρατε στον παλαί ποτέ βασιλιά των social networks το Myspace,. Ένα είναι σίγουρο για αυτή τη μπάντα: είναι νέοι, είναι γεμάτοι ιδέες, ενθουσιώδεις και - κατά την προσωπική μου γνώμη - οι μοντέρνοι εκπρόσωποι του ελληνόφωνου pop/punk. Αυτοί είναι οι MPLIAX 166 και η συνέντευξή του κιθαρίστα τους Γιώργου "Cloud" Μανωλόπουλου στο Schooldrivers Official Blog:

Kay Darens: Πείτε μας λίγα λόγια για τη μπάντα, πως σχηματιστήκατε, τι παίζετε κτλ.

MPLIAX166: Σχηματιστήκαμε πριν από ένα χρόνο, κάπου τέλος Οκτωβρίου. Το project ήταν ιδέα του Alex (vocals) ο οποιος είχε γράψει κάποια κομμάτια από τότε που ζούσε στη Σάμο και στην αρχή τα έγραφε για πλακα. Σε όσους τα έβαζε όμως να τα ακούσουν του έλεγαν ότι είναι πολύ καλά, γι' αυτό όταν άρχισε πλέον να μένει Αθήνα έψαξε άτομα για να σχηματίσουν τους MPLIAX 166 και νομίζω βρήκε τα 2 πιο κατάλληλα :) Παίζουμε pop punk/power pop με ελληνικό στίχο κυρίως χιουμοριστικό στο πρώτο, και λίγο πιο σοβαρό και με κάποια ερωτικά κομμάτια στο δεύτερο, ενώ γράφουμε και τα κομμάτια του τρίτου δίσκου σιγά σιγά. Με τον Alex γνωρίστηκα εντελώς άκυρα και μου είπε για την όλη φάση με MPLIAX, μου έδωσε το demo να το ακούσω και ψήθηκα κατευθείαν. Το Λευτέρη (drums/backing vocals) τον γνώρισα για πρώτη φορα στην πρώτη μας πρόβα!

KD: Ποιες οι επιρροές σας και τι θέλετε να πετύχετε μέσα από τη μουσική σας?
MPLIAX166: Οι επιρροές μας ως άτομα κυμαίνονται σε πολλά πλαίσια, είτε η μουσική είναι punk, metalcore, disco, post rock/stoner, dubstep κτλ., αλλά γενικότερα οι επιρροές μας στη μπάντα θα έλεγα πως είναι λίγο από Blink182, Greenday και από τα πιο παλιά τις Αvril Lavigne hahaha. Aυτό που πλέον έχουμε θέσει σα στόχο στις ζωές μας είναι να κάνουμε το pop punk μόδα στην Ελλάδα και να σταματήσει ο κόσμος να ακούει μονο μπιτάκια και σκυλάδικα, ανοίγοντας τα μάτια και τα αυτιά του σε αλλα ερεθίσματα!


KD: Αν η μουσική σας περιγραφόταν με 5 λέξεις ποιες θα ήταν αυτές?

MPLIAX166:  Hahaha εμ νομίζω: 1) Αστεία 2) Πρωτότυπη (για τα ελληνικά δεδομένα) 3) Εύκολη (στο παίξιμο και στο αυτί ενός τρίτου) 4) Αστεία και 5) mmm αστεία :)

KD: Περισσότερα covers ή περισσότερα originals στο ζωντανό σας πρόγραμμα? Τι θα δώ σε ένα live σας ως θαμώνας?

MPLIAX166: Έχουμε γύρω στις 140 διασκευές διαμορφωμένες σε medley μέσα σε 3 ώρες από surf του 60 μέχρι Lady Gaga και από metalcore μέχρι Greenday και πάνω από 20 δικά μας κομμάτια. Το τι θα παίξουμε εξαρτάται από το που παίζουμε, για ποιο λόγο παίζουμε εκεί, αν επιτρέπονται βρισιές εκεί που παίζουμε (που μειώνονται κατά πολύ τα δικά μας κομμάτια :P) και από το τι σηκώνει το κοινό ανάλογα την περίσταση.

KD: Έχετε κάποιο δισκογραφικό πλάνο στα άμεσα σχέδια της μπάντας? Πως σκέφτεστε να διαθέσετε το υλικό σας στο κοινό?

MPLIAX166: Το πρώτο μας cd διατέθηκε κατευθείαν δωρεάν μέσω του internet και αυτό γιατί θέλαμε να γίνει η φάση πολύ γρήγορα και έτσι και έγινε και πλέον μέσα σε ένα χρόνο δεχόμαστε messages για να παίξουμε σε όλα τα μέρη τις Ελλάδας πράγμα που μας τιμά απίστευτα. Αυτή την περίοδο γίνονται κάποιες συζητήσεις με δισκογραφικές και managers και αφού αυτή τι στιγμή ηχογραφούμε το δεύτερο album μας, ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει από την εταιρία που θα συμφωνήσουμε και ότι θα προωθηθεί η δουλειά μας ακόμα καλύτερα και με μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ MPLIAX166
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ MPLIAX166 ΣΤΟ FACEBOOK

Facebook

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Με Ποια Κριτήρια Επιλέγετε Σε Ποιο Live Θα Πάτε Σήμερα (με σειρά προτεραιότητας)