Tuesday, December 14, 2010

2 Χρόνια Σε Μια Δημοσίευση: 23/12/2008 - 23/12/2010

Κι όμως πέρασαν 2 χρόνια από την ημέρα που αποφάσισα να φτιάξω τους SchoolDrivers...



Και η διαδρομή μέχρι σήμερα υπήρξε ενθουσιώδης, απότομη, αλματώδης, φανταστική, ρεαλιστικά μαγική, δύσκολη, με περισσότερες όμορφες παρά άσχημες στιγμές, οδυνηρή και κουραστική κάποιες φορές αλλά πάντα διδακτική και με ψυχικές κυρίως επιβραβεύσεις στο τέλος...

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2008 το πρώτο formation των Kay & The SchoolDrivers μπαίνει στο στούντιο... Αρχικά ήθελα μόνο να κάνω ένα δίσκο στο στούντιο του Cozy - για να μη λέω ότι δεν το τόλμησα. Δύο ημέρες μετά ο Αλέξανδρος Χρυσίδης (Buttons - των ROT, νυν κιθαρίστας στη Δ. Βανδή) παλιόφιλος και γνώριμος μου προτείνει να γράψουμε αληθινά drums στο Sierra και κάπως έτσι βρίσκομαι να περνάω με τα παιδιά την πρωτοχρονιά του 2009 μέσα στο Studio γράφοντας Drums...Ε αφού είχαμε γράψει drums στο καλύτερο στούντιο της Ελλάδας - είπα να το πάρω σοβαρά... Μετά 24 ημέρες και την αμέριστη βοήθεια των Άρη Καλογερόπουλου, Cozy Roy, Alex Κάρμιου, αλλά και της Τζένης Χαλκιαδάκη (που χωρίς αυτή δε θα κατάφερνα ποτέ να βγάλω "δισκοδάνειο" χωρίς δουλειά), ούτε να υλοποιήσω το φαντεζί artwork με το λεωφορείο... κρατούσα στα χέρια μου τη μήτρα του Πάμε Εκδρομή, όπως μου ήρθε από τον Leon Zervo από τη Νέα Υόρκη - με το συνημμένο μήνυμα: "You guys made me hear the best greek - NON-greek music I've ever heard".

Ενόψει της κυκλοφορίας μας με διανομή το Μουσικό Ταχυδρομείο στις 23 Μαρτίου 2010 - κανονίζεται από την Records On Top (τη δισκογραφική μας για το Πάμε Εκδρομή), μια εμφάνιση στη μουσική τηλεοπτική εκπομπή του Mad TV Mad Day Live, που τυχαίνει να είναι και η παρθενική εμφάνιση του σχήματος!









Μια εμφάνιση που είχε πολλά τεχνικά λάθη μεν (που χωρίς τον ηχολήπτη μας Ανδρέα Καρκούλια στον ήχο θα είχε περισσότερα) αλλά ήταν η πρώτη μας. Η πρώτη μου με τους SchoolDrivers και αν μη τι άλλο - τα πρώτα σχόλια που πήραμε τόσο από τους παρουσιαστές, το πλατό, αλλά και τον κόσμο μιλούσαν για "πρωτοφανή ενέργεια" - κάτι που μας έδωσε το θάρρος να πάμε με άλλο "αέρα" στην πρεμιέρα μας στο Ghost House στις 23 Μαρτίου 2009 (ημέρα κυκλοφορίας και παρουσίασης του δίσκου στο κοινό).



Μια πρεμιέρα που τα είχε όλα... Μεταμφιέσεις, τη Nayla Gougni του Next Top Model να χορεύει, ακόμα και ένα σατυρικό λαικό 15λεπτο αντίγραφο πίστας! Από την πρώτη στιγμή μπορεί να πει κανείς, προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα alternative στίγμα - ίσως με μια μεγαλύτερη σεξιστική διάθεση από όσο θα έπρεπε - αλλά ήταν πρώτο βήμα!


Και κάπου εκεί άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες προτάσεις για reviews στο δίσκο μας, συνεντεύξεις κτλ. αλλά πλήθαιναν και τα live...

Δισκοκριτική Στο Avopolis.gr δια χειρός Χάρη Συμβουλίδη

Review στο Musicheaven.gr δια χειρός Γιάννη Παπαδόπουλου

Review στο E-Orfeas.gr δια χειρός Βασίλη Χαρδαλιά

Συνολικές κριτικές στο Critics.gr (που μας βαθμολογεί με 90/100)


Φτάσαμε μέσα σε 2 μήνες από την πρώτη μας εμφάνιση μέχρι και στην Πάτρα όπου αναδειχθήκαμε μία από τις 3 νικήτριες μπάντες του BIGBAND FESTIVAL με διοργανωτές το Musicwave και τον Kiss FM, συνεχίζοντας την ανέλπιστα ταχύτατη πορεία μας σε μια πλατεία Κοτζιά κατάμεστη από κόσμο στην Ευρωπαική Μέρα της Μουσικής!






Και μιας και ξεκινήσαμε με τα φεστιβάλ και είδαμε ότι μας πήγαιναν - είπαμε να συνεχίσουμε στο Going Youth Festival!


Και ο πειραματισμός συνεχίστηκε αφού δοκιμάσαμε την τύχη μας στις unplugged 4φωνίες στο πάρτι των Κάπο Μόνο με guests όπως ο Γ. Ζουγανέλης, ο Α. Κωνσταντόπουλος κ.α.!


Κάπου εκεί για πρώτη φορά ακούσαμε στο Mercedes Club το remix του κομματιού μας Κούνα το Κορμί Σου από τους Energy Deejays και τον Σ. Μεταξά.



Η απόφαση να γυρίσουμε το πρώτο μας βίντεοκλιπ ήταν δραστική και άμεση...Έτσι με τον Άρη Καλογερόπουλο μέσα στο καλοκαίρι η πόλη πήρε φωτιά με το... "Μέσα Στην Πόλη". Ένα αξιόλογο memorabilia - το μέρος που γυρίστηκε το κλιπ δεν υπάρχει πλέον αφού το παρκάκι τότε φτιαχνόταν και μετά οι πλάκες αφαιρέθηκαν για να ενοποιηθεί η πλατεία.




Η επιστροφή μας στις ζωντανές εμφανίσεις στις 23 Οκτωβρίου 2009 είχε πάρει νέο αέρα αφού είχαμε ξοδέψει πολύ χρόνο στο στούντιο για να στήσουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα ηχητικά και παικτικά - που μας αντάμειψε με μια φοβερή 2η πρεμιέρα στο Ghost House με 250+ άτομα να το διασκεδάζουν ολόψυχα όπως και εμείς!


Οι εμφανίσεις μας συνεχίστηκαν στα Flocafe Πεύκης και από εκεί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και στο Θέατρο Badminton στο Christmas Magic World για 2 εμφανίσεις σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωρίο στημένο για μικρά και μεγάλα παιδιά!


Ακολούθησαν μερικές ακόμα εμφανίσεις με καταληκτική τη Χριστουγεννιάτικη στο Sin City...μια εμφάνιση που καλύφθηκε από την Ελευθεροτυπία της Κυριακής και το Έψιλον και κάπου εκεί πάνω στο peak που έπρεπε να προχωρήσουμε μπροστά, πήραμε την απόφαση να χωρίσουμε τους δρόμους μας αφού το σχήμα είχε φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή - όπου κανείς δε συμφωνούσε με κανέναν και όλα έδειχναν ότι έπρεπε η πρώτη φάση των SchoolDrivers - ένα χρόνο μετά να τελειώσει.

Βρέθηκα λοιπόν αρχές του 2010 μόνος όπως στα τέλη του 2008 να αναζητώ τους νέους συμπορευτές για το ταξίδι στη χώρα της θετικής ενέργειας...Ίσως άλλος στη θέση μου να τα παρατούσε...ήξερα μέσα μου όμως ότι δεν είχε τελειώσει ακόμα. Ήθελα να το ζήσω όπως ΕΠΡΕΠΕ - και όχι με βιασύνη αυτή τη φορά... Σωστά από την αρχή...και με σωστά επιλεγμένους ανθρώπους - περισσότερο φίλους παρά συνεργάτες - που θα ήθελαν να κάνουν κάτι μαζί μου πρώτα γιατί θα γούσταραν και μετά για τα υπόλοιπα.

Ο Βασίλης Μανώλης ήταν ο πρώτος που καβάλησε το άδειο λεωφορείο, για να ακολουθήσει ο Δημήτρης Μεσσήνης, ο Νίκος Μπονέλης, και η Μαρία Παπαγρηγορίου! Και έτσι το Μάρτιο του 2010 οι SchoolDrivers ήταν και πάλι πραγματικότητα! Κάπου εκεί γνώρισα και το Νίκο Μιχαλά που πήρε το ρόλο του tutor/ενορχηστρωτή στη μπάντα και τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά...

Έτσι στις 19 Μαίου 2010 οι SchoolDrivers ανεβαίνουν για 2η φορά στη σκηνή σε μία μικρή εμφάνιση στο party του GhostHouse με αλλαγμένη όλη τη σύνθεση και το look τους...



Οι φανς δείχνουν να αποδέχονται πολύ ένθερμα την όλη αλλαγή...κάτι που αποδεικνύεται από βίντεο που δίνουν και παίρνουν στο Internet όπως αυτό...


Ακολουθεί μια πολύ ζεστή εμφάνιση στο Φεστιβάλ του Δήμου Αργυρούπολης σε ένα κατάμεστο πέτρινο θέατρο - όπου παρουσιάζεται για πρώτη φορά το ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΡΑΠΕΡ, μια αναπάντεχη εμφάνιση στο Grand Resort στο Λαγονήσι για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, μια μίνι εμφάνιση στο Barouge και κάπου εκεί αποφασίζουμε με τα παιδιά (εν μέσω Play, οινοποσίας, και γενικά παρέας που μου είχε λείψει όλα τα χρόνια που είχα μπάντες) να στήσουμε το ΔΙΚΟ ΜΑΣ φεστιβάλ!


3 Μπάντες (Whatever!, L.I.M.E., Kay & The SchoolDrivers) και η Αλεξάνδρα από το παλιό formation εμφανίζονται στο Schoolgirls Gone Wild Festival που γίνεται σε ένα γεμάτο Ghost House μεσοκαλόκαιρο του 2010.


Μια μικρή επιτυχία μας κάνει να νιώθουμε ακόμα πιο όμορφα για την όλη προσπάθεια αφού ακούμε το κομμάτι μας στο HOT-40.gr και επιλεγόμαστε για 3 συνεχόμενες εβδομάδες καλύτερη μπάντα του Ιουνίου 2010!

Δεύτερο καλοκαίρι και καλοκαίρι για τους SchoolDrivers σημαίνει videoclip! Έτσι με γρήγορα βήματα....






Το βίντεοκλιπ ακολουθεί τον πολύμηνο δρόμο του
editing στα χέρια του Άρη Καλογερόπουλου που για ακόμη μια φορά ξεπερνάει εαυτόν και εμείς στο μεσοδιάστημα πραγματοποιούμε μια από κοινού εμφάνιση με τους Τέλος Εποχής - τη μπάντα του Νίκου Μιχαλά, ανοίγοντας το Ghost House για τη σεζόν - με εμφανώς καλύτερο ήχο από ποτέ και πιο γεμάτο πρόγραμμα!



Και κάπου εκεί κλείνουμε την πρεμιέρα του Κρίσης Διάλειμμα στο KOOKOO Music Club - της νέας μας παράστασης που έχει γνωρίσει αναπάντεχη επιτυχία μέχρι στιγμής! Εκεί παρουσιάζουμε και το 2ο βίντεοκλιπ μας για πρώτη φορά - ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΡΑΠΕΡ...




























Και μερικές στιγμές από την πρεμιέρα όπου εμφανιζόμαστε εντελώς αλλαγμένοι με νέο concept, look και πρόγραμμα...


Το ενδιαφέρον του κόσμου γιγαντώνεται απότομα...και οι ραδιοφωνικές συνεντέυξεις εντός και εκτός Αθήνας δίνουν και παίρνουν (Άργος - Ράδιο Ανατολικός, Σπάρτη - Ράδιο Πολιτεία, Αθήνα - More Radio, Musicheaven Radio, Musicworld Radio).


Το ίδιο συμβαίνει και με το τηλεοπτικό ενδιαφέρον την ίδια περίοδο αφού το Star Channel καλύπτει το γεγονός της πρεμιέρας μας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ως το event με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη βραδιά της 28ης Οκτωβρίου 2010!

Παράλληλα, δίνουμε μια εκτενέσταστη φωτοσυνέντευξη στο Tralala.gr η οποία μέχρι σήμερα μετράει 5200 views βάζοντας μας ανέλπιστα και πάλι στους 10 πιο πολυσυζητημένους καλλιτέχνες στον ελληνικό κυβερνοχώρο - να μοιραζόμαστε την πίτα (εμείς μια μπάντα χωρίς δισκογραφική) με καλλιτέχνες όπως ο Μ. Χατζηγιάννης, ο Σ. Ρουβάς, η Α. Βίσση, οι Onirama κτλ


Όχι πολύ αργότερα ακολουθεί και μια ακόμα συνέντευξή μας στο HIT-CHANNEL, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ...


Ακολουθούν δύο εμφανίσεις Παρασκευή και Σάββατο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο,όπου παρόν είναι και ο Τζίμης Πανούσης (εξαιρετική τιμή για εμάς) ενώ συνεχίζουμε την παράσταση για μία εμφάνιση στο Avatar Music Dance Club στο Village Park του Ρέντη.

Κάπου εκεί ολοκληρώνοντας έναν πρώτο κύκλο, και ενώ ακόμα τρέχουν πολλές εξελίξεις με τη νέα επιλογή μας ως προβεβλημένο καλλιτέχνη του μήνα από το HOT-40, οι νέοι SchoolDrivers αποχαιρετούν το 2010 με ίσως τον ιδανικότερο τρόπο - μια συναυλία αφιερωμένη στους φίλους, στους παλιούς συνεργάτες, σε όσους μας στήριξαν και σε όσους απλά γουστάρουν τη μουσική μας και μας κάνουν να νιώθουμε σημαντικοί.









Έτσι την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου οι SchoolDrivers επιστρέφουν στα roots με ένα JAM NIGHT OPEN SESSION για όλους στον ιστορικό χώρο του Jasmin Rock Club (Μιχαλακοπούλου 150 και Σινώπης 27), όπου θα κόψουμε και την τούρτα για τα 2 χρόνια μας!

Σας ευχαριστούμε όλους για όλη αυτή την πορεία μέχρι σήμερα και υποσχόμαστε στο μέλλον να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να προσφέρουμε ακόμα πιο όμορφες μουσικές με βαθύτερα νόηματα, πάντα με τη διάθεση να βλέπουμε τη θετική πλευρά της ζωής!


Kay Darens

Facebook

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Με Ποια Κριτήρια Επιλέγετε Σε Ποιο Live Θα Πάτε Σήμερα (με σειρά προτεραιότητας)