Tuesday, February 8, 2011

Η Εμφάνιση Του Τελικού Στο Band Festival 2011

Οι SchoolDrivers έδωσαν τη μάχη τους και έφθασαν μέχρι τον τελικό του Band Festival 2011. Μπορεί να μην πήραμε το "μεγάλο" έπαθλο που ήταν ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Sony αλλά - επιβεβαιωμένα πλέον - στην ελληνική μουσική βιομηχανία τα κριτήρια του επάθλου δεν είναι ούτε ποιος παίζει καλύτερα, ούτε ποιος έχει το καλύτερο performance και σίγουρα εμείς δεν χάσαμε με βάσει αυτά τα κριτήρια. Τα κριτήρια είναι εντελώς τυχαία και επαφίονται στην προσωπική εκτίμηση όποιου παράγοντα για το τι "πουλάει" και τι όχι. Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με κάτι που "βαπτίζεται" διαγωνισμός συγκροτημάτων και που θα έπρεπε να κερδίζει ο καλύτερος διαγωνιστικά; Μάλλον καμία.



Ως SchoolDrivers, ξέρουμε ότι δώσαμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας μέχρι σήμερα και γνωρίσαμε μερικά πραγματικά φοβερά σχήματα όπως τους In A Testube και τους System Decay, ένα σχήμα ελπίδα για το μέλλον τους Bombing The Avenue (με ένα drummer 10άχρονο), ένα group με όμορφα έντεχνα κομμάτια τους Orora με μια τραγουδίστρια που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Τσαλιγοπούλου και τους Lie που αν μη τι άλλο θα μπορούσαν να είναι οι επόμενοι Matisse.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος και εύχομαι κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα οι ιθύνοντες να ανοίξουν τα αυτιά τους - γιατί υπάρχουν ΑΛΗΘΙΝΑ φοβερές μπάντες εκεί έξω και όσο και αν πιστεύουν ότι το "μία από τα ίδια" πουλάει - είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εκπλαγούν πόσα χρήματα έχουν χάσει επειδή απλά δεν προωθούν μπάντες με περισσότερο εναλλακτικό ήχο...

Kay Darens
Facebook

3 comments:

Μαρκετάκης Αλεξ said...

Μα ρε Kay δεν τα ξέρεις? Τώρα το μαθες ότι ο Νάκας είναι στημένος διαγωνισμός? Πάντα ήτανε απλώς που και που βγάζουνε κάποιους καλούς σαν τους Trap για να ρίχνουνε στάχτη στα μάτια του κόσμου.. Αυτό που συνέβη φέτος που ήμουν εκεί και το είδα δεν είχε προηγούμενο... Αν τα παιδιά δεν είχανε μέσον τότε πραγματικά είναι εντελώς βλαμμένοι αυτοί της κριτικής επιτροπής...Κοντέψαμε να βαρέσουμε ένεση... μέχρι να τελειώσουν

Anonymous said...

gia tous system decay omws pou ta spasane de les tpt file marketaki

System Decay said...

Σιγουρα οταν φτανεις στον τελικο, στο μυαλο σου τριγυριζει η ιδεα της πρωτης θεσης και σιγουρα οταν τη χανεις, γνωριζοντας οτι εδωσες το 100% ετσι ωστε να κανεις την εμφανιση σου ως συγροτημα ακομα καλυτερη, σε πιανει ενα παραπονο! Το θεμα ειναι ομως οτι δεν το κανουμε αυτο για ενα γ****ενο συμβόλαιο! Η μουσικη και δη η καλη μουσικη δε χανεται και σιγουρα δεν κρινεται μεσα απο αυτους τους διαγωνισμους! Σαν System Decay, ευχαριστηθηκαμε ΚΑΘΕ λεπτο της ολης διοργανωσης για πολλους και διαφορους λογους! Πρωτα απ ολα ειχαμε την ευκαιρια να μοιραστουμε τη μουσικη μας με νεο κοσμο, που σιγουρα δεν ειχε σχεση με αυτο το ειδος, γνωρισαμε ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ με ολη τη σημασια της λεξης και ειχαμε την τυχη να μοιραστουμε τη σκηνη με αυτους. Φυσικα μιλαω για ολα τα συγκροτηματα, τοσο στον τελικο οσο και στον ημιτελικο! Ετυχε να παιξουμε μαζι σας και τις 2 μερες και μονο θετικες ειναι οι εντυπωσεις! Τα Κρυσταλλινα Ροδα ειναι καλα παιδια με ορεξη για δουλεια και ευχομαι η Sony να μην τους καταστρεψει τα ονειρα, γιατι δυστυχως ειναι πλεον συνηθες φαινομενο των μεγαλων εταιριων! Για να μην μακρυγορω, το επαθλο ειναι πολυ μικρο σε συγκριση με αυτα που πραγματικα κερδισαμε! Πολλα RESPECT, με την ελπιδα οτι καποια στιγμη θα μοιραστουμε ξανα το stage, παρα το διαφορετικο ειδος!!

Χρηστος Μπριντζικης
-System Decay

Post a Comment

Popular Posts

Με Ποια Κριτήρια Επιλέγετε Σε Ποιο Live Θα Πάτε Σήμερα (με σειρά προτεραιότητας)